Antena 3 CNN Actualitate Salariile de mii de euro, pentru şefii din Ministerul de Interne

Salariile de mii de euro, pentru şefii din Ministerul de Interne

Salariile de mii de euro, pentru şefii din Ministerul de Interne
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Aug 2013   •   12:47

Salariile din Ministerul Afacerilor Interne variază de la o structură la alta. Unele sunt incredibil de mari, altele aproape infime. Sumele variază de la 12.000 de lei până la 2.000 de lei lunar. Culmea, ministrul Radu Stroe este departe de vârful piramidei.

Cifrele demonstrează că nu e rău deloc să fii angajat al Ministerului de Interne, chiar şi în perioadă de criză, când veniturile bugetarilor au fost drastic reduse.

Cap de listă este chestorul Ion Cuhutencu, directorul Direcţiei de Audit Intern, care câştigă în fiecare lună 12.000 de lei, deci aproape 150.000 de lei anual.

Este urmat de chestorul-şef de poliţie, Marian Tutilescu, şeful de la Schengen, care are un venit lunar de peste 10.000 de lei. Cu doar 500 de lei mai puţin câştigă secretarul de stat Ion Stoica.

Pe sume asemănătoare lucrează secretarii de stat Lucian Guran şi Irina Alexe şi directorii Direcţiei Financiare şi de Management Operaţional, Stelică Drăgulin şi Tudor Grindean. Fiecare câştigă în jur de 8.000 de lei în fiecare lună.

Se apropie de această sumă şi Directorul Corpului de Control al ministrului, chestor Constantin Manoloiu, care primeşte lunar puţin peste 7.500 de lei.

Cu aproape 1.000 de lei mai puţin, în jur de 6.500 de lei pe lună, câştigă secretarul de stat Florea Oprea, comisarul-şef Geraldin Nezir, Ion Burciu de la Resurse Umane şi Gabriel Medaru, şeful Direcţiei de Relaţii Internaţionale.

La polul opus, cele mai mici venituri le au şeful Direcţiei Medicale, secretarul de stat Cătălin Chiper şi secretarul de stat Bogdan Tohăneanu. Ei câştigă între 2.000 şi 4.000 de lei, pe lună.

În schimb, şeful lor, ministrul Radu Stroe, se încadrează la clasa de salarii sub 5.000 de lei, el având un venit lunar de 4.800 de lei. Ce-i drept, beneficiază şi de o indemnizaţie de deputat de 2.500 de lei.

Singurul şef din Aparatul Central care nu are veniturile actualizate în declaraţia de avere este comisarul-şef de poliţie Florin Nan, directorul Direcţiei Generale Juridice din Aparatul Central MAI.

×
Subiecte în articol: MAI salarii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close