Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Interesele imobiliare închid spitalele. Unii dintre cei mai buni medici din ţară, în somaj

Interesele imobiliare închid spitalele. Unii dintre cei mai buni medici din ţară, în somaj

Interesele imobiliare închid spitalele. Unii dintre cei mai buni medici din ţară, în somaj
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   07:43

Şase medici specialişti, unii dintre cei mai buni din ţară, au fost daţi afară de la Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud. Clinica se va desfiinţa, iar medicii au primit deja preavizele de şomaj. Mai grav este că nu li s-a dat nici măcar posibilitatea unui transfer, în timp ce asistentele, de exemplu, nu au fost concediate, ci se pot muta la alte spitale. 


Oficial, Spitalul de ortopedie, traumatologie şi recuperare medicală din Eforie Sud a fost desfiinţat şi transformat în secţie exterioară a Spitalului de Urgenţă.

În realitate, miza este alta: terenul de 15 hectare pe care este amplasată clinica este situat în apropierea mării, aşa că pentru "rechinii" imobiliari reprezintă o pradă ce nu putea scăpa. Terenul aparţine de zece ani Consiliului local, iar clădirile - Ministerului Sănătăţii. O situaţie care a fost remediată de autorităţi: corpurile de clădire ale spitalului au trecut şi ele în proprietatea Consiliului.
 
Reprezentanţii Consiliului Local susţin, oficial, că Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud nu mai corespunde standardelor, lucru infirmat însă de medici. 
 
Doctorii concediaţi spun însă că vor ataca în instanţă atât conducerea spitalului, cât şi Consiliul Judeţean. 
 
 

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close