Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, audiat în procesul intentat lui Mugurel Surupăceanu: Justiţia trebuie să facă ceva!

Traian Băsescu, audiat în procesul intentat lui Mugurel Surupăceanu: Justiţia trebuie să facă ceva!

Traian Băsescu, audiat în procesul intentat lui Mugurel Surupăceanu: Justiţia trebuie să facă ceva!
18 Mai 2011   •   12:57
Preşedintele Traian Băsescu a fost la Judecătoria Sectorului 5 pentru a fi audiat în procesul intentat deputatului PSD, Mugurel Surupăceanu. Surupăceanu a acuzat anul trecut Administraţia Prezidenţială că ar favoriza consumul de droguri.

La sosirea la judecătorie, liderul României a făcut o declaraţie scurtă, spunând că "Instanţa decide". „Spaţiul public a ajuns atât de infestat şi cuvântul politic a devenit atât de lipsit de responsabilitate, încât cred că justiţia trebuie să facă ceva. (...) În primul rând, mă interesează prestigiul instituţiei şi al meu, şi pe urmă banii”, a declarat preşedintele Băsescu.

Şeful statului a stat aproximativ 25 de minute la judecatorie, timp în care a răspuns la 13 întrebări. „La acel moment, nu erau interzise etnobotanicele. Era nerealist să zicem „vă arestez”” a spus şeful statului în faţa judecătorilor.


Traian Băsescu, la sosirea în judecătorie



Traian Băsescu nu este orice persoană. Sunt reprezentantul statului de zi cu zi. Am văzut acuzaţiile la adresa Administraţiei Prezindeţiale pe bloguri şi mi-a dat seama că trebuie să reacţionez”, a adăugat liderul României.

La ieşirea din sala de judecată, Traian Băsescu s-a oprit să stea de vorbă cu doi bătrâni care aveau înfăţişare la un proces pentru pământ. Preşedintele i-a întrebat când au termen şi le-a urat noroc celor doi.

Traian Băsescu, de vorbă cu doi bătrâni aflaţi la judecătorie


 
Preşedintele a depus acţiune în instanţă şi îi cere lui Surupăceanu daune simbolice de un leu, după ce acesta a afirmat într-o conferinţă de presă că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare.

Mai
exact, deputatul PSD a susţinut, la jumătatea lunii februarie, că anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate de afacerea cu droguri uşoare.

Surupăceanu afirma că
Executivul a emis o ordonanţă privind produselor etnobotanice care permitea comercianţilor să îşi distrugă singuri stocurile de droguri uşoare, ceea ce le-ar fi oferit acestora posibilitatea de a-şi vinde marfa pe piaţa neagră.

×
Subiecte în articol: judecatorie audiere
Parteneri
România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere
x close