Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu le dă replica miniştrilor francezi. Vezi ce declară acesta

Traian Băsescu le dă replica miniştrilor francezi. Vezi ce declară acesta

Traian Băsescu le dă replica miniştrilor francezi. Vezi ce declară acesta
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Sep 2012   •   17:20

Traian Băsescu le-a răspuns miniştrilor francezi de Interne şi Afaceri Europene că Bucureştiul nu accepta formulări de genul "România e responsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă", Băsescu precizând: "România nu-şi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei".
   
Manuel Valls, ministrul francez de Interne, şi Bernard Cazeneuve, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene au fost primiţi miercuri de Traian Băsescu la Cotroceni.

Preşedintele a sperat la începutul întrevederii că România şi Franţa vor găsi formulele tradiţionale de cooperare bilaterală şi în cadrul UE, şeful statului român amintind că relaţia bilaterală este acum şi sub un parteneriat strategic.
   
"Sper că problema romilor nu este singura problemă pe care doriţi să o discutati cu Guvernul român", a continuat şeful statului.
   
"În problema romilor vă asigur că suntem deschişi la o totală colaborare, inclusiv la retrimiterea de poliţişti în Franţa, însă nu putem accepta formulări de genulul "România este reponsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă, care se vede nevoită să se refugieze în Franţa". Vreau să ştiţi că România nu îşi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei", a subliniat Traian Băsescu.
   
Băsescu a menţionat că integrarea romilor reprezintă o politică pe care şi România doreşte să o implementeze.
   
"Dorim soluţii concrete şi toată lumea să-şi asume responsabilităţi", a mai precizat Traian Băsescu.
   
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au, miercuri, la Bucureşti, întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, miniştrii Muncii şi de Interne, Mariana Câmpeanu şi Mircea Duşa, a anunţat Ambasada Franţei.
  

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close