Antena 3 CNN Actualitate UDMR atacă Antena 3 la Consiliul Europei

UDMR atacă Antena 3 la Consiliul Europei

UDMR atacă Antena 3 la Consiliul Europei
de M.Z.    |    17 Iun 2013   •   15:38

UDMR atacă Antena 3 de manipulare şi falsificare de informaţii şi, de asemenea, aduce acuzaţii şi în cazul elevei cu bentiţă tricoloră.


În astfel de emisiuni cu încărcătură politică sunt aduse în mod constant acuzaţii false de proporţii uriaşe, cum a fost şi cazul televiziunii Antena 3, care a acuzat Consiliul Judeţean Covasna că nu are versiune în limba română a site-ului instituţiei. 

Producătorii emisiunii au falsificat print screenul site-ului cu ajutorul programului Photoshop şi au afirmat în gura mare că acesta nu are opţiune pentru schimbarea limbii. Aceste emisiuni sunt instrumente perfecte în mâinile elitei plitice de a crea un ţap ispăşitor pentru a manipula oamenii pe scară largă - afirmaţiile apar într-un raport preliminar întocmit de UDMR, referitor la modul de aplicare în România a Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare. 
Sursa: Raport "Miko Imre"



Este vorba despre o emisiune Sinteza Zilei, care a avut loc la începutul acestui an. Atunci, Mihai Gâdea a prezentat site-ul C J Covasna, unde se vedea foarte clar că secţiunea în limba română, nu funcţiona, nu se încărca pagina. 
 
După discuţia pe această temă, brusc pagina de internet şi-a revenit şi secţiunea în limba română, iar preşedintele CJ Covasna, Tamaş Sandor, a intervenit prin telefon şi a spus că este vorba despre o manipulare ordinară.

De asemenea, în acelaşi raport se mai notează:

Tânăra Sabina Elena, fata cu bentiţa tricoloră, "a vrut să provoace comunitatea maghiară şi să arate dispreţ faţă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni prin purtarea bentiţei" - afirmaţiile apar într-un raport preliminar întocmit de UDMR, referitor la modul de aplicare în România a Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare. 

Deputatul UDMR Marko Attila a declarat că, la toamnă, raportul va fi prezentat de UDMR în faţa Consiliului Europei în paralel cu cel oficial, realizat de autorităţile române.

Pe data de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, Sabina Elena a vrut să provoace comunitatea maghiară prin purtarea unei bentiţe tricolore la şcoală, iar prin acest gest să arate dispreţ şi lipsă de respect faţă de Ziua Naţională a Maghiarilor. 
Sursa: Raport "Miko Imre"



 
 
 
 



 

×
Subiecte în articol: UDMR Antena 3 consiliul europei
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close