Antena 3 CNN Actualitate Un alt caz de plagiat de proporţii, în România. Datele au fost copiate direct de pe internet. Cum se apără autorul

Un alt caz de plagiat de proporţii, în România. Datele au fost copiate direct de pe internet. Cum se apără autorul

Un alt caz de plagiat de proporţii, în România. Datele au fost copiate direct de pe internet. Cum se apără autorul
Sursa foto: Foto: personal.psu.edu
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   10:54

Rectorul fondator al Universităţii de Vest din Arad, Aurel Ardelean, este implicat într-un scandal de plagiat de proporţii. Un atlas la care a contribuit împreună cu un profesor de la aceeaşi universitate are ilustraţii copiate direct de pe internet.

Rectorul spune că Atlasul Flora României a fost conceput pe baza literaturii de specialitate şi a imaginilor colecţionate de autori în cei 45 de ani de deplasări în diferite ecosisteme din România.

În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, pentru că imaginile au fost copiate direct de pe internet sau pe site-urile unor universităţi de renume din Marea Britanie, America, Germania şi Ungaria.

În urma acestui scandal de plagiat, acest atlas încă rămâne pe piaţă, chiar dacă exemplarele au fost deja vândute librăriilor, cartea fiind încă disponibilă atât on-line, cât şi pe rafturile librăriilor, la preţul de 199 de lei.






×
Subiecte în articol: plagiat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close