Antena 3 CNN Actualitate Un destin zbuciumat. Citiţi povestea vieţii Regelui Mihai

Un destin zbuciumat. Citiţi povestea vieţii Regelui Mihai

Un destin zbuciumat. Citiţi povestea vieţii Regelui Mihai
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Oct 2011   •   07:43

Regele Mihai I al României a avut o viaţă zbuciumată.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena. Prima domnie a Regelui Mihai I a inceput în 1927, după moartea bunicului Său, Regele Ferdinand I.

După venirea pe Tron a Regelui Carol al II-lea, in iunie 1930 şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas in grija tatălui său. La 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I, după ce Carol a abdicat.

Pe data de 30 decembrie 1947 a fost obligat să abdice. Iar la 3 ianuarie 1948, Mihai a fost silit să părăsească ţara. În iunie 1948 s-a căsătorit cu regina Ana a României, cu care are cinci fiice.

În acelaşi an, cei doi se mută la Vila Sparta, lângă Florenţa, locuinţa reginei-mamă Elena, iar din 1949 la Lausanne. 6 ani au locuit în Marea Britanie, până în 1956. Iar din 1956 şi până în prezent locuiesc în Elveţia .

Revenirea regelui în ţară nu a fost permisă până în 1997. Acum regele Mihai vine în România de sărbători şi in funcţie de angajamentele  publice pe care le are. De fiecare dată revine la Castelul de la Savârşin, sau la Palatul Elisabeta din Bucuresti.

 





×
Subiecte în articol: Regele Mihai I parlament
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close