Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele CEC duce dorul închisorii datornicilor. "Cei care au pus-o acolo ar trebui să-i ceară demisia"

Vicepreşedintele CEC duce dorul închisorii datornicilor. "Cei care au pus-o acolo ar trebui să-i ceară demisia"

Vicepreşedintele CEC duce dorul închisorii datornicilor. "Cei care au pus-o acolo ar trebui să-i ceară demisia"
19 Iun 2015   •   19:04
Declaratii jignitoare ale vicepreşedintelui băncii de stat CEC Bank la adresa românilor care au datorii la instituţiile financiare. Mirela Iovu se arată dezamăgită de faptul că metodele brutale folosite în antichitate împotriva datornicilor nu mai sunt valabile în prezent.

În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai exista obiceiul legării de un catarg în piaţa publică sau purtarea datornicului pe străzi, a precizat Mirela Iovu.

Sociologul Marius Pieleanu consideră că Mirela Iovu ar trebui să-şi dea demisia din cauza declaraţiilor pe care le-a făcut în calitatea de vicepreşedinte CEC Bank.

"Dacă tot îi place istoria, îi aduc aminte doamnei, şefă la CEC, faptul că România a fost printre primele ţări care au interzis pedeapsa cu moartea.(..) Altfel, în calitatea de persoană particulară, domnia sa, dacă avea un blog sau pe Facebook, putea să spună orice. (...) Dar dacă a făcut-o în calitate de şefă a CEC, atunci probabil că cei care au pus-o acolo ar trebui să-i ceară demisia. Astfel de afirmaţii nu se fac, nu sunt demne de un bancher, nu sunt demne de un finanţist şi nu sunt demne de un funcţionar înalt al sistemului bancar din România", a declarat Marius Pieleanu, invitat în emisiunea La Ordinea Zilei.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close