Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Nigeria, duelul pentru primul loc în grupa F

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Nigeria, duelul pentru primul loc în grupa F

Meciul zilei la Cupa Mondială: Argentina - Nigeria, duelul pentru primul loc în grupa F
de M.T.    |    25 Iun 2014   •   16:46

Golul superb marcat de Leo Messi în finalul partidei cu Iran a adus Argentinei calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale, dar naţionala albiceleste încă mai are de îndeplinit un obiectiv: primul loc în grupa F.

De la ora 19, la Porto Alegre, Argentina întâlneşte un adversar familiar la ultimele ediţii ale Cupei Mondiale, Nigeria, africanii având nevoie de o remiză pentru a-şi asigura prezenţa în faza următoare şi de o victorie pentru a-i depăşi în clasamentul grupei pe sud-americani.

Tradiţia nu îi ajută însă prea mult pe "Supervulturi", care au pierdut de fiecare dată în precedentele trei întâlniri cu Argentina la Cupa Mondială, deşi de fiecare dată la diferenţă minimă.

Cu toate acestea, nigerienii speră să dea lovitura de această dată, bazându-se pe schimbările aşteptate în echipa de start a lui Alejandro Sabella, dar şi pe soliditatea defensivă arătată până acum în Brazilia, naţionala pregătită de Stephen Keshi fiind singura care încă nu a primit gol la turneul final.

După două prestaţii mai puţin reuşite, cu Bosnia şi cu Iran, fanii aşteaptă din partea Argentinei un joc convingător, mai ales că presiunea obţinerii calificării nu mai există. Jucătorii sud-americani cred însă că vor avea parte de un alt meci dificil.

„Este dificil să joci împotriva Nigeriei, aşa cum s-a văzut în meciul cu Bosnia. Nu mă îndoiesc de faptul că se vor apăra cu mulţi oameni şi vor încerca să ne surprindă pe contraatac, însă trebuie să fim atenţi, pentru că au jucători care pot marca oricând”, a declarat Angel Di Maria.

Dacă lucrurile vor deveni din nou complicate, Messi ar putea fi din nou decisiv, aşa cum s-a întâmplat în primele două partide. „Este adevărat, trebuie să fim recunoscători că este argentinian”, a spus fotbalistul celor de la Real Madrid.

O victorie a Argentinei ar păstra în cursă naţionala Iranului, care trebuie însă să învingă Bosnia, deja eliminată. Cu toate acestea, este de aşteptat ca elevii lui Safet Susic să încerce să încheie cu capul sus prima lor participare la Cupa Mondială, iar un succes în meciul de la Salvador este cel mai bun mod de a o face.

Tot miercuri sunt programate şi ultimele meciuri din grupa E, în care toate cele patru echipe au şanse de a merge mai departe. Franţa, care va juca împotriva Ecuadorului pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, de la ora 23, este însă marea favortă, ajutată şi de golaverajul foarte bun. Un egal este suficient pentru ca elevii lui Didier Deschamps să termine pe primul loc şi, cel mai probabil, să evite Argentina în optimi.

Lucrurile s-ar putea complica în cazul unei victorii a Ecuadorului, dublată de un succes al Elveţiei cu Honduras la Manaus, situaţie în care trei echipe vor fi la egalitate de puncte, iar golaverajul va deveni hotărâtor.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul unor victorii obţinute de Franţa şi Honduras, cu Ecuador, Elveţia şi Honduras care ar urma să fie departajate în funcţie de golaveraj.   

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close