Antena 3 CNN Life Știinţă Chirurgia estetică a vocii. Procedura medicală care îţi întinereşte corzile vocale

Chirurgia estetică a vocii. Procedura medicală care îţi întinereşte corzile vocale

Chirurgia estetică a vocii. Procedura medicală care îţi întinereşte corzile vocale
Sursa foto: Foto: udel.edu
20 Sep 2012   •   09:59

Chirurgia estetică le poate ajuta pe doamnele neîmpăcate cu trecerea timpului să pară mai tinere cu ani buni, dar uneori vocea trădează vârsta. Există deja o soluţie şi pentru această problemă. Voice-Lift-ingul sau întinerirea vocii este o procedură în vogă peste Ocean care promite să aducă înapoi glasul de privighetoare.

Nu doar chipul îmbătrâneşte, anii apasă la fel de greu şi asupra vocii. Iar vocea cristalină a tinereţii se pierde pentru toată lumea. În acest caz, medicul estetician vă poate oferi o soluţie... injectabilă. Pare simplu, dar până şi medicii recunosc că nu este vorba despre un banal implant de silicon.

Procedura este extrem de delicată şi necesită antrenament. În caz contrar, în locul vocii de privighetoare, pacientul poate rămâne cu o răguşeală deloc estetică.

În corzile vocale subţiate de vârstă, medicul injectează grăsime, colagen sau acid hialuronic. Cel mai adesea se foloseşte grăsimea proprie, extrasă din orice parte a corpului. În urma intervenţiei, corzile vocale se măresc şi se apropie, iar glasul devine mai plin şi mai tânăr.

Chiar dacă mulţi spun că întinerirea vocii este mai degrabă un moft, există însă şi situaţii în care este necesară. Fumătorii şi soliştii sunt cei ale căror voci îşi pierd calitatea mult mai repede.

În Marea Britanie, o astfel de procedură costă 6.000 de lire sterline, arată Daily Mail.

 

 

×
Subiecte în articol: chirurgie plastica
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close