Antena 3 CNN Politică Antonescu: Facem opoziţie dacă va fi instalat un Guvern Negoiţă sau Boc

Antonescu: Facem opoziţie dacă va fi instalat un Guvern Negoiţă sau Boc

Antonescu: Facem opoziţie dacă va fi instalat un Guvern Negoiţă sau Boc
Sursa foto: Crin Antonescu
15 Dec 2009   •   10:30

PNL va intra în Opoziţie dacă va fi anunţat un Guvern Negoiţă sau Boc, a declarat luni seară, la Antena 3 preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a apreciat că nu crede că preşedintele Traian Băsescu îl va nominaliza pe el premier. Preşedintele PNL a recunoscut că mandatul de negociere decis în Delegaţia Permanentă a PNL nu constituie un semnal adresat lui Traian Băsescu sau PDL.
"Ce aş face dacă Traian Băsescu m-ar desemna premier? Aş face Guvernul. Pentru că, deşi nu mi-am dorit acest lucru şi nu îl ambiţionez, dacă sunt pus în această situaţie, decât să avem alt Guvern Boc şi o altă bătaie de joc, da, aş lua acest taur de coarne împreună cu partidele care ar compune Guvernul, am face un program de guvernare pentru care am şi avem idei şi au şi alţii şi am începe să guvernăm. Dar nu o să se întâmple chestiunea asta şi va trebui să facem din opoziţie ceea ce putem face pentru România în perioada care urmează", a susţinut Crin Antonescu.
Întrebat dacă există vreo şansă ca PNL să participe la guvernare într-un Guvern condus de Emil Boc, Antonescu a replicat: "Nu, niciuna".
Liderul liberal a susţinut că nu crede în veridicitatea scenariului unei conlucrări a lui Traian Băsescu şi PDL cu PNL şi că vor veni foarte repede, în zilele următoare, cu un Guvern Negoiţă sau cel mai probabil Boc.
"Din acest moment, PNL, de fapt, nexistând o perspectivă prea optimistă pentru un astfel de tip de negocieri, adică neputând să-mi închipui ca foarte probabil că mâine Traian Băsescu sau PDL vin şi spun: "Domn'e, e momentul ca România totuşi să găsească un echilibru! Hai să facem într-adevăr un guvern în care să aveţi şi voi garanţii că preşedintele e cu treaba lui, Guvernul şi Parlamentul cu ale lui. Să încercăm să conlucrămť. Nu îmi pot imagina, dar nu ne-am putut permite ca partid să eliminăm această ipoteză. Am dat o şansă şi acestei ipoteze. În realitate, vom avea probabil în următoarele zile, foarte repede, un Guvern Negoiţă, Boc, probabil Boc", a susţinut liderul PNL.
Antonescu a subliniat că ceea ce au decis luni liberalii în cadrul conducerii lărgite a partidului nu se adresează lui Băsescu şi PDL.
"Discutând despre asta (Guvern în condiţiile PNL - n.r.), ştim foarte bine şi noi cei care am luat această decizie, azi, că e extrem de puţin probabil. Numai că am vrut să ne comportăm conform convingerilor noastre şi am spus: ŤDa, suntem gata să participăm la ieşirea din crizăť. Ceea cea am spus noi astăzi nu e adresat lui Traian Băsescu sau PDL", a spus Antonescu.
El a atras atenţia că ceea ce liberalii îşi dores constă în crearea unui guvern care să fie expresia voinţei unei majorităţi parlamentare şi nu a preşedintelui.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close