Antena 3 CNN Politică Ambasadorul României la Paris, Teodor Baconschi, propus la Ministerul de Externe

Ambasadorul României la Paris, Teodor Baconschi, propus la Ministerul de Externe

Ambasadorul României la Paris, Teodor Baconschi, propus la Ministerul de Externe
Sursa foto: Teodor Baconschi
19 Dec 2009   •   15:07

Componenţa guvernului Boc 4 este gata iar numele vor fi anunţate în cursul zilei de mâine. Sunt daţi ca siguri Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Potrivit unor surse, la Externe va fi propus Teodor Baconschi şi nu Bogdan Aurescu, aşa cum se vehicula. De la ora 18.00, premierul desemnat.

Teodor Baconschi a îndeplinit, de-a lungul timpului, mai multe funcţii. El a fost ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, director general în Ministerul Afacerilor Externe, secretar de stat pentru afaceri globale şi consilier prezidenţial. În prezent este ambasador al României la Paris. Baconschi a fost acuzat că ar fi avut acum doi ani o relaţie amoroasă cu Manuela Vulpe, ambasadorul României în Mexic, dar şi că ar fi avut o contribuţie importantă la victoria lui Traian Băsescu în diaspora.

Informaţia a fost confirmată de Baconschi, care a precizat că va sosi luni la Bucureşti. "Am fost nominalizat şi întrebat în prealabil dacă îmi asum propunerea", a declarat Baconschi, citat de Mediafax.

Emil Boc a convocat o şedinţă informală, însă până atunci, miniştrii propuşi se vor întâlni cu acesta la ora 16.00, pentru a discuta despre programul de guvernare.

Democrat-liberalii i-au validat pe cei opt miniştri membri PD-L care vor face parte din noul cabinet Boc. Aceştia sunt: ministrul Administraţiei şi Internelor - Vasile Blaga, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri - Adriean Videanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Radu Berceanu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului - Elena Udrea, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - Gabriel Sandu, ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale - Orest Onofrei, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Mihai Şeitan, ministrul Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului - Cătălin Croitoru.

Potrivit unor surse, portofoliu de la Externe va fi ocupat de fostul consilier prezidenţial Teodor Baconschi şi nu de Bogdan Aurescu. Nici viitorul ministru de Finanţe nu a fost anunţat oficial. Sebastian Vlădescu a discutat ieri cu Emil Boc şi a acceptat să ocupe portofoliul. La Justiţie ar urma să fie propus tot Cătălin Predoiu. Un post în viitorul cabinet va reveni grupului independenţilor, în timp ce UDMR va prelua postul de vicepremier dar şi ministerul Sănătăţii, ministerul Culturii şi Ministerul Mediului.

Unii lideri democrat-liberali sunt, însă, nemulţumiţi că maghiarii ar putea prelua Ministerul Culturii. Vicepreşedintele Cezar Preda a acuzat echipa de tratative a PD-L că s-a dus la negocieri cu propriul portofoliu în buzunar.

Antena 3

×
Subiecte în articol: guvern Teodor Baconschi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close