Antena 3 CNN Actualitate Gripă porcină, în România: Primul caz, confirmat în Bucureşti (VIDEO)

Gripă porcină, în România: Primul caz, confirmat în Bucureşti (VIDEO)

Gripă porcină, în România: Primul caz, confirmat în Bucureşti (VIDEO)
Sursa foto: Ion Bazac
27 Mai 2009   •   11:15

Institutul Cantacuzino a confirmat, miercuri, primul caz de gripă porcină din România. Virusul AH1N1 a fost depistat la un pacient care s-a întors recent din Statele Unite.

Pacientul este internat la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a confirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, prezenţa virusului la o femeie în vârstă de 30 de ani care a sosit în România pe 23 mai. Aceasta era însoţită de cei doi copii ai săi, preşcolari.

"Putem spune că România figurează, de azi (n.r. miercuri), pe lista ţărilor în care virusul AH1N1 a fost confirmat", a anunţat ministrul Bazac.

Potrivit ministrului, analizele au fost trimise la Londra, pentru a primi confirmarea oficială. Rezultatele vor fi trimise înapoi în 48-72 de ore.

Ion Bazac a precizat, însă, că respectivul caz a fost confirmat de testele de laborator în proporţie de 99%.

Starea pacientei este bună şi se află sub tratament medicamentos, ministrul apreciind că acesta "va rezolva problema".

Toate persoanele care au intrat în contact cu femeia respectivă vor efectua un set de analize pentru a se afla dacă au contractat sau nu virusul. Patru membri ai familiei acesteia sunt izolaţi la Spitalul Matei Balş.

Află cum te poţi apăra de gripa porcină

Ion Bazac a mai declarat că, până în prezent, în România au existat 66 de cazuri suspecte de gripă porcină, însă nu au fost anunţate oficial pentru că nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.

Conform celui mai recent bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 92 de persoane au murit din cauza gripei porcine şi peste 13.000 au contractat boala.

Detalii despre cel mai recent bilanţ, la nivel mondial

Cele mai noi cazuri de gripă porcină au fost depistate în SUA (54 de cazuri, o personaă decedată), Japonia (35 de cazuri), Chile (19 cazuri), Ecuador (7 cazuri), Australia, China, Marea Britanie şi Filipine.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close