Antena 3 CNN Economic Auto Renault Megane şi Megane Coupe, lansate oficial în România (FOTO)

Renault Megane şi Megane Coupe, lansate oficial în România (FOTO)

Renault Megane şi Megane Coupe, lansate oficial în România (FOTO)
Sursa foto: renault megane coupe
13 Apr 2009   •   20:07

Renault a lansat, luni, în România, a treia generaţie Megane. Ceremonia a avut loc la noul complex Auto Cobălcescu de pe Splaiul Unirii. Renault Megane s-a vândut în întreaga lume, de la lansarea sa din 1995, în peste 8,5 milioane de exemplare, fiind astfel unul dintre succesele mărcii franceze.

Atuurile noii game Megane faţă de concurenţă sunt: siguranţa ? cele mai multe modele cu cinci stele la testele EuroNCAP, calitatea ? Megane îşi propune să fie ?best in class?, economia ? motorizări cu consumul cel mai redus (4,5-5 litri la 100 km ? în cazul propulsoarelor diesel) şi cele mai puţine emisii de CO2 (sub 140 grame/km). Nu în ultimul rând, preţurile pentru noile Megane sunt atractive, iar echiparea este bogată chiar şi în standard.



Trebuie precizat că Renault se laudă cu un cost mai scăzut de întreţinere a noilor model Megane, atât în ceea ce priveşte consumabilele, cât şi în privinţa pieselor care trebuie înlocuite în cazul unui accident. Spre exemplu, potrivit oficialilor Renault, costul unei revizii pentru Megane este, în medie, cu 12 procente mai scăzut faţă de concurenţa directă ? Volkswagen Golf, Ford Focus, Opel Astra.



Cele două versiuni (coupe şi cea cu cinci uşi) sunt cu 4 centimetri mai lungi în comparaţie cu Megane II, măsurând acum 4,295 cm. Coupe-ul este cu 5 centimetri mai jos faţă de versiunea cu cinci uşi . De asemenea, volumul portbagajului a fost mărit, ajungând acum la 372 respectiv 344 dm3, în cazul coupe-ului, cu 75 de litri mai mult faţă de Megane II.

Renault Megane şi Megane Coupe pot fi echipate cu un motor pe benzina 1,6 16V 110 CP şi de alte două propulsoare turbodiesel Common Rail, 1,5 dCi 105 CP şi 1,9 dCi 130 CP. Cutia de viteze este manuală în 6 trepte pentru toate motorizările.



Renault Megane Coupe este disponibil în două versiuni de echipare, Dynamique şi Privilege, iar preţurile sunt cuprinse între 14.350 euro şi 17.950 euro, cu TVA.

Renault Megane, în versiunea cu cinci uşi, dispune de trei variante de echipare, Expression, Dynamique şi Privilege, preţurile fiind cuprinse între 12.900 euro şi 17.450 euro cu TVA inclus.

Printre echipamentele standard ale noilor modele Megane şi Megane Coupe se numără ABS (cu repartitor electronic de frânare EBV), AFU (asistenţa la frânarea de urgenţă) airbaguri frontale pentru şofer şi pasager, airbaguri laterale torace faţă, servodirecţie, aer condiţionat, computer de bord, radio CD cu MP3, geamuri electrice faţă şi spate, oglinzi retrovizoare electrice şi degivrante, proiectoare de ceaţă, închidere centralizată şi demaraj cu card, bancheta spate rabatabilă şi fracţionabilă.



În afara echipării Expression, noul Megane oferă alte două variante: Dynamique şi Privilege. Dynamique are în plus faţă de Expression airbaguri cortină pentru cap faţă şi spate, senzori de lumină şi de ploaie, card "mâini libere", tempomat şi limitator de viteză, jante de aluminiu 16" tip Sport, volan şi schimbător de viteze îmbrăcat în piele.

Noul Renault Megane este modelul care deţine cel mai mare punctaj înregistrat în istorie la testele de impact EuroNCAP, 37 de puncte din 37 posibile şi calificativul cinci stele. Renault Megane va fi produs exclusiv la uzina din Palencia, Spania, care are o capacitate de 310.000 de unităţi pe an.



Preţurile pentru gama Megane pornesc de la 12.900 de euro cu TVA, în cazul motorizării pe benzină de 1,6 16V 110 CP, şi cu varianta de echipare standard, Expression, iar cea mai scumpă variantă costă 17.950 de euro, cu TVA inclusă. Maşinile beneficiază de 4 ani garanţie sau 100.000 de kilometri.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close