Antena 3 CNN Actualitate Cultură ÎNREGISTRĂRI VALOROASE transmise de Europa Liberă, recuperate de statul român. Vezi mesajul REGELUI Mihai pentru revoluţionari

ÎNREGISTRĂRI VALOROASE transmise de Europa Liberă, recuperate de statul român. Vezi mesajul REGELUI Mihai pentru revoluţionari

ÎNREGISTRĂRI VALOROASE transmise de Europa Liberă, recuperate de statul român. Vezi mesajul REGELUI Mihai pentru revoluţionari
de O.P.    |    10 Ian 2014   •   06:18

Mesajul Regelui Mihai pentru revoluţionari, primele focuri de armă trase la Timişoara şi alte sute de ore de înregistrări din decembrie 1989 transmise de Europa Liberă au intrat în posesia statului român.

La 24 de ani de la Revoluţie, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a cumpărat arhiva postului de radio din Statele Unite şi o va publica pe internet la jumătatea acestui an.

România este ultima ţară din fostul bloc comunist care recuperează înregistrările de la Europa Liberă, deşi sumele cerute de americani n-au depăşit 3 mii de euro.

MESAJUL REGELUI MIHAI PENTRU REVOLUŢIONARI:

"Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de voi, sunt ca şi voi îngrijorat când aflu cruzimea cu care reacţionează cei de la putere atunci când cereţi doar drepturile cele mai elementare.
Şi totuşi, totodată, am şi aveţi mari speranţe fiindcă luaţi cuvântul manifestând, fiindcă nu vă mai temeţi".

Momentul execuţiei soţilor Ceauşescu a fost comentat la postul de radio la 5 dimineaţa, după ce jurnaliştii văzuseră imaginile la o televiziune austriacă.

Dar înregistrările, adevărate file de istorie, au fost cumpărate abia anul acesta de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului de la Universitatea din Standford.  

Fişierele audio vor putea fi accesate gratuit de orice utilizator de internet, cel mai probabil la jumătatea acestui an.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close