Antena 3 CNN Timp liber Film Regizorul Nae Caranfil, câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului Uniunii Cineaştilor din România

Regizorul Nae Caranfil, câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului Uniunii Cineaştilor din România

Regizorul Nae Caranfil, câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului Uniunii Cineaştilor din România
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Mai 2015   •   11:15

Regizorul Nae Caranfil, cu filmul Closer to the Moon, este câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului Uniunii Cineaştilor din România, acordat pentru producţiile cinematografice ale anului 2014. 

 
Artistul a fost desemnat câştigător în cadrul Galei Premiilor Naţionale UCIN desfăşurate aseară. 
 
Printre câştigători se numără scenograful Cristian Niculescu, tot cu filmul Closer to the Moon şi Marius Panduru, pentru scenografie. 
 
Realizatoarea Memorialului Durerii, Lucia Hossu Longin, este câştigătoarea Premiului Academic, pentru întreaga cariera. 
 
Dacă ar fi să mai realizeze o serie de documentare şi-ar dori să aibă ca subiect cei 25 de ani trecuţi de la Revoluţia din decembrie 1989. Chiar dacă nu sunt la fel de duri care cei 50 de ani de comunism, România a trecut prin suficiente transformări care să merite să fie subiect de film.
 
Premiul pe care l-a primit ieri înseamnă o recunoaştere a muncii pe care a depus-o pentru realizarea celor 120 de episoade dedicate celor care au trecut prin închisorile şi lagărele de muncă forţată comuniste.
 
Pentru prima dată de când sunt decernate premiile UCIN, de această dată au avut un premiu special dedicat cascadorilor.
 
La gala din acest an au fost înscrise 64 de produse cinematografice dintre care 21 de filme de lung metraj şi 34 de filme documentare. 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close