Antena 3 CNN Timp liber Film Scurtmetrajul românesc "Ramona", în competiţie la Cannes

Scurtmetrajul românesc "Ramona", în competiţie la Cannes

Scurtmetrajul românesc "Ramona", în competiţie la Cannes
Sursa foto: Foto: comunicat oficial
20 Apr 2015   •   13:51
Scurtmetrajul "Ramona", în regia lui Andrei Creţulescu, a fost selectat în competiţia oficială a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015.
 
Violent, stilizat şi fără dialoguri, "Ramona" încheie trilogia "impromptu" realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) şi "Kowalski" (2014).
 
Din distribuţie fac parte aceiaşi actori ca în primele filme, Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.
 
Andrei Creţulescu a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că această selecţie înseamnă tot pentru el, în acest moment.
 
"Nu îmi găsesc cuvintele. Este un scurtmetraj independent, făcut cu aceiaşi oameni care au lucrat cu plăcere la primele două, selecţia este un premiu în sine."
 
Întrebat care este subiectul filmului, Creţulescu a recunoscut că preferă să nu spună, dar a menţionat câteva detalii importante.
 
"Pot să vă spun că este un film foarte violent. Se leagă cumva de primele mele două scur-metraje, dar asta este o idee care a venit pe parcurs. E greu de spus care au fost atuurile care ne-au dus în selecţie. Nu există dialog în film. Nu există niciun cuvânt rostit. Tot farmecul stă să nu ştii despre ce este vorba", a explicat Creţulescu.
 

×
Subiecte în articol: România Cannes
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close