Antena 3 CNN Timp liber Film Zi neagră pentru cinematografia mondială! A murit Aleksei Batalov, celebrul actor din "Zboară cocorii"

Zi neagră pentru cinematografia mondială! A murit Aleksei Batalov, celebrul actor din "Zboară cocorii"

Zi neagră pentru cinematografia mondială! A murit Aleksei Batalov, celebrul actor din "Zboară cocorii"
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
15 Iun 2017   •   12:01

Celebrul actor rus Aleksei Batalov, vedeta filmului "Zboară cocorii" (1957) recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, a murit la Moscova la vârsta de 88 de ani, informează presa internațională, potrivit Agerpres.

"Aleksei Vladimirovici a murit noaptea trecută" a declarat un prieten şi coleg al actorului, Vladimir Ivanov, citat de agenţie. 

Potrivit presei ruse, Aleksei Batalov a fost spitalizat în ianuarie pentru o fractură de col femural şi operat, apoi internat din nou în februarie din cauza unor complicaţii. 

El este în special cunoscut pentru rolurile din filmele "Zboară cocorii" (palme d'Or la Cannes în 1958), "Moscova nu crede în lacrimi" (Ocar pentru cel mai bun film străin în 1981) sau "Doamna cu căţelul" (1960). 

În 1989, Aleksei Batalov a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste, una dintre cele mai înalte distincţii sovietice. 

"Decesul lui Batalov este o pierdere imensă. A fost un remarcabil actor sovietic, rus... un om sensibil şi rafinat", a declarat pentru agenţia TASS reprezentantul special al preşedintelui rus pentru cooperare culturală internaţională Mihail Şvidkoi. 

"Era un artist minunat. Astăzi nu mai există mulţi ca el", a estimat la rândul său regizorul şi deputatul din Duma de Stat Stanislav Govoruhin.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close