Antena 3 CNN Timp liber Turism "Cel mai frumos loc din România, pe cale de DISPARIŢIE". Străinii, îngrijoraţi de "strivirea" valorilor

"Cel mai frumos loc din România, pe cale de DISPARIŢIE". Străinii, îngrijoraţi de "strivirea" valorilor

"Cel mai frumos loc din România, pe cale de DISPARIŢIE". Străinii, îngrijoraţi de "strivirea" valorilor
de O.P.    |    28 Iul 2014   •   10:19

Trăim într-o ţară cu adevărat frumoasă. Cu locuri desprinse parcă din basme, cu tradiţii magice şi obiceiuri care ne ridică pe piedestalul unicităţii.

Însă era termopanului, a ţiglei de tablă, a caselor placate cu polistiren începe să calce în picioare sacrul şi unicitatea locurilor româneşti. Satele săşeşti, îngheţate în timp, care îi fermecă atât de mult pe străini, au început să fie spoite cu o culoare kitschoasă pe care locuitorii o numesc "modernă".


“O călătorie în timp spre Europa Medievală este ceea ce oferă aceste ascunzători din Transilvania”  descriu  specialiştii de la publicaţia axată pe călătorii Condé Nast Traveler satul Beia din judeţul Braşov.

Satul este prezent într-un clasament al destinaţiilor spectaculoase aflate pe cale de dispariţie, alături de Ciudad Perdida (Oraşul Dispărut) din Columbia, satele minorităţilor din provincia Guizhou din China, Gobekli Tepe din Turcia şi Mirador din Guatemala. Cele cinci locuri fac parte din lista anuală a Global Heritage Fund care cuprinde regiunile culturale aflate în pericol, scrie businessmagazin.

“Oraşele celor şapte fortăreţe din regiune (Siebenbürgen), construite de saxoni în secolul al XII-lea au trecut neatinse prin era socialistă, iar de atunci au fost restaurate şi aduse la eleganţa de odinioară. Existenţa lor este însă ameninţată de modernizările recente”, explică reprezentanţii Condé Nast unul dintre motivele pentru care regiunea ar trebui vizitată cât mai curând.



×
Subiecte în articol: turism Transilvania
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close