Antena 3 CNN Actualitate 4 chinezi suspecți de terorism prinși pe teritoriul României. Autoritățile cer expulzarea lor

4 chinezi suspecți de terorism prinși pe teritoriul României. Autoritățile cer expulzarea lor

4 chinezi suspecți de terorism prinși pe teritoriul României.  Autoritățile cer expulzarea lor
18 Dec 2012   •   16:13

4 chinezi au fost prinși de ofițerii SRI pe teritoriul României, autoritățile cerând expulzarea lor. Aceștia au fost declarați indezirabili pentru activități ce vizează siguranța țării noastre.

Procurorii au cerut încă de pe 17 decembrie Curții de Apel București să îi declare indezirabili pe cei patru, pentru o perioadă de 10 ani. 

Activitățile celor 4 ar fi afectat sau ar putea afecta siguranța națională. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Parchetului pe la ÎCCJ București, cât și de Curtea de Apel București.

Curtea de Apel București va cerceta cererea procurorilor pe data de 20 decembrie.


SRI a prins la începutul acestei luni alți doi terorişti Al Qaeda, care plănuiau să comită un atac chiar în Bucureşti în perioada sărbătorilor de iarnă şi într-un loc foarte aglomerat.  Ofiţerii Serviciului de Informaţii spun că dacă cei doi pakistanezi nu ar fi fost prinşi la timp, ar fi plasat bombe în diverse locuri publice. 

Cei doi terorişti pakistanezi se aflau de mai mult timp în România. Ambii sunt specialişti în chimie, iar unul dintre ei ştie să confecţioneze bombe artizanale. Pakistanezii, în vârstă de 30 şi 19 ani, încercau să racoleze oameni şi să obţină sprijin pentru organizarea atacului.


×
Subiecte în articol: teroristi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close