Antena 3 CNN Actualitate 49 de grenade neexplodate, descoperite pe marginea unui râu din Harghita! Atenţionarea transmisă de ISU

49 de grenade neexplodate, descoperite pe marginea unui râu din Harghita! Atenţionarea transmisă de ISU

 Un număr de 49 de grenade au fost descoperite, miercuri, pe malul unui râu din localitatea Vlăhița, județul Harghita. Acestea erau intacte. Acestea provin, cel mai probabil, din Primul Război Mondial. ''În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite'', transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

49 de grenade neexplodate, descoperite pe marginea unui râu din Harghita! Atenţionarea transmisă de ISU
Sursa foto: ISU Harghita
de Iulia Gorgorin    |    03 Feb 2021   •   23:15

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a descoperit în localitatea Vlăhița, pe malul unui râu, 49 de grenade ofensive.

Muniția a fost descoperită întâmplător de o persoană. Grenadele au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, unde vor fi distruse.

ISU Harghita: Grenadele prezentau un real pericol

Cele 49 de grenade erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial.

''Prima intervenție pirotehnică din acest an a avut loc astăzi, în localitatea Vlăhița

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a ridicat un număr de 49 grenade ofensive, descoperite pe malul unui râu. Persoana care le-a observat, a dat dovadă de foarte multă responsabilitate și realizând pericolul la care se expune, a sunat imediat la 112.

Elementele de muniție rămase neexplodate, intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial, au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

Atenţionarea transmisă de ISU

În cazul în care descoperiți elemente de muniţie rămasă neexplodată, NU le atingeți, NU le loviți sau mișcați din locul în care au fost găsite, NU încercați să le demontați sau să le ridicați, transportați sau depozitați în locuinţe, la locul de muncă sau la depozite de fier vechi.

Solicitați ajutorul pompierilor sau al Poliţiei, apelând numărul de urgenţă 112'', se arată în postarea transmisă de ISU Harghita pe pagina de Facebook.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: grenade Harghita atenţionare ISU
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close