Antena 3 CNN Actualitate 91 de ani de la Tratatul de la Trianon: Protest al extremiştilor maghiari, cu Csibi Barna, la Miercurea Ciuc

91 de ani de la Tratatul de la Trianon: Protest al extremiştilor maghiari, cu Csibi Barna, la Miercurea Ciuc

91 de ani de la Tratatul de la Trianon: Protest al extremiştilor maghiari, cu Csibi Barna, la Miercurea Ciuc
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2011   •   13:00

Extremiştii maghiari au organizat un protest la Miercurea Ciuc, cu ocazia a 91 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, prin care Transilvania s-a unit cu  România.

Şi europarlamentarul român, membru UDMR, Sogor Csaba, şi-a postat pe pagina de Facebook mesajul "Nu-mi place Trianonul". Iar în  Budapesta au avut loc manifestaţii în faţa mai multor ambasade, printre care şi cea a României.

Peste 100 de extremişti maghiari au mărşăluit prin Miercurea Ciuc, pentru a marca 91 de ani de la divizarea Ungariei Mari.

La eveniment a luat parte şi cunoscutul extremist maghiar Csibi Barna. Acesta a intrat în atenţia publicului după ce a spânzurat public o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Consulatului ungar din Miercurea Ciuc.

Europarlamentarul Sogor Csaba, ales pe listele UDMR, a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj potrivit căruia nu îi place Tratatul de la Trianon. El şi-a îndemnat prietenii să îşi pună steagul Ungariei lângă poza lor de pe site-ul de socializare.

Tratatul de la Trianon a fost semnat în 4 iunie 1920 între Puterile Aliate, învingătoare şi Primul Război Mondial, şi Ungaria, în calitate de stat învins. Tratatul a consfinţit unirea Transilvaniei şi Banatului cu România, precum şi apariţia Cehoslovacia şi Iugoslaviei.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close