Antena 3 CNN Actualitate A fost prăpăd în România. Mai multe localități au fost măturate de vijelii cu grindină

A fost prăpăd în România. Mai multe localități au fost măturate de vijelii cu grindină

A fost prăpăd în toată ţara. Furtunile au lovit cu furie în mai multe judeţe, iar viiturile au distrus zeci de gospodării.

A fost prăpăd în România. Mai multe localități au fost măturate de vijelii cu grindină
Sursa foto: Adrian Deheleanu/Facebook
13 Iun 2020   •   09:03

În Botoşani, o rupere de nori a inundat străzile, iar şoferii rămaşi blocaţi în apă au avut nevoie de ajutor. În Vaslui, un bărbat şi copilul său de un an şi jumătate au fost în pericol de moarte, după ce un arbore a căzut la doar câţiva centimetri de ei.

Iar în mai multe judeţe din Moldova, ploaia cu gheaţă a distrus culturi, gospodării şi autoturisme.

O ploaie torențială de aproape o oră a paralizat municipiul Botoșani. Mai multe străzi au fost inundate, iar zeci de maşini au rămas blocate în apă. Disperaţi, şoferii au cerut ajutor autorităţilor.

Oameni la un pas de moarte, din cauza copacilor căzuți

În Vaslui, rafalele puternice au doborât zeci de copaci. Un bărbat de 35 de ani şi fiul său, de un an jumate, au fost la un pas de moarte în timp ce se plimbau pe trotuar, după ce un copac a căzut secerat, sub forţa uriaşă a vântului. Copilul a scăpat fără nicio zgârietură, însă tatăl lui a avut nevoie de ajutorul medicilor. Din fericire, viaţa lui este în afara oricărui pericol.

La Iaşi, ploaia cu gheaţă a distrus maşini şi a băgat spaima în oameni. În mai multe localităţi din judeţ a turnat cu găleata minute în şir, iar în urmă a rămas un covor alb.

Vijeliile au făcut prăpăd şi în judeţul Neamţ. Vântul a doborât copaci peste liniile de înaltă tensiune şi a lăsat mai multe localităţi în beznă.

Vremea rea a făcut ravagii şi în Maramureş. În mai multe localităţi, ploaia torenţială a dus la umflarea râurilor. Apele învolburate au ajuns prin sate şi au inundat zeci de gospodării, grădini şi terenuri agricole.

La fel s-a întâmplat şi în judeţul Bistriţa, unde oamenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să rămână la adăpost.

×
Subiecte în articol: România inundatii vijelie grindina
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close