Antena 3 CNN Actualitate Academia Română lansează prima carte despre pandemia de coronavirus

Academia Română lansează prima carte despre pandemia de coronavirus

După cinci luni de la declararea pandemiei de coronavirus, reprezentanţii Academiei Române lansează prima carte despre virusul care a afectat întreaga lume, COVID-19. Lucrarea științifică este un rezultat al activității medicilor români și are nu mai puțin de 44 de autori. În volumul prezentat de academicieni, romanii pot găsi informații despre evoluția epidemiei de SARS -CoV -2 din tara noastra și despre modul de transmitere al virusului.

Academia Română lansează prima carte despre pandemia de coronavirus
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2020   •   19:15

În același timp, cartea prezintă o sinteză a cunoştinţelor la zi, acumulate pe plan internaţional şi coroborate cu experienţa unora dintre cei mai reputaţi specialişti din România.

Monografia "Pandemia COVID-19 în România. Aspecte clinice şi epidemiologice", realizată sub coordonarea academicienilor Victor Voicu, Costin Cernescu, dar și a profesorului doctor Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, a fost lansată la doar câteva luni de la izbucnirea pandemiei.

''Cartea este un rezultat al activității medicilor romani. Sunt 44 de autori, coordonați de 14-15 profesori, specializați pe anumite domenii'', spune Victor Voicu, vicepreşedinte al Acadamiei Române.

În carte sunt menţionate metodele de tratament care au fost validate

În volumul dedicat pandemiei de coronavirus, românii pot găsi date despre afectarea complexă a organismului, despre metodele de tratament care au fost validate de studii ştiinţifice, dar și informații legate de mijloacele de prevenţie care şi-au dovedit eficienţa.

''Sunt onorat că un for atât de înalt ştiintific aduce în atenție o perioadă de aproape patru luni de infecţie coronavirus în România. Citind aceasta monografie văd o îmbinare perfectă a evoluţiei din România dar şi a evoluţiei predecesoare din China, Iran, Italia, Spania, Franţa. Retrăiesc alături de corpul medical exact etapele descrise'', a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Consider ca apariția acestui volum in aceste condiţii în editura Academiei Române și prestigioasa colaborarea dintre autori, academicieni, profesori universitari. Este un element important de suport ştiinţific'', a spus Horaţiu Moldovan, secretat de stat în Ministerul Sănătăţii.

În același timp, cartea prezintă o sinteză a cunoştinţelor la zi, acumulate pe plan internaţional şi intern ca efect al pandemiei.

Lucrarea științifică lansata de Academia Romana este probabil cel mai amplu volum dedicat COVID-19 apărut la nivel mondial până la această dată.

×
Subiecte în articol: Academia Romana
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close