Antena 3 CNN Actualitate Achiziţia măştilor pentru românii săraci, contestată. Ce se întâmplă cu persoanele vulnerabile

Achiziţia măştilor pentru românii săraci, contestată. Ce se întâmplă cu persoanele vulnerabile

Contractul privind măştile gratis pentru populaţia defavorizată a fost contestat. Acest lucru ar putea duce la tergiversarea aplicării măsurii cu câteva luni. Deși autoritățile au anunțat cu surle și trâmbițe că la o lună și jumătate de când purtarea măștii a devenit obligatorie românii săraci vor primi măști gratis, lucrurile nu stau deloc așa.

Achiziţia măştilor pentru românii săraci, contestată. Ce se întâmplă cu persoanele vulnerabile
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    30 Iun 2020   •   16:31

Firma Best Achiziții a contestat rezultatul licitației organizate de Ministerul Sănătății, în valoare de 73,6 milioane lei fără TVA, pentru cumpărarea celor 115 milioane de măști, potrivit g4media.ro.

Conform aceleiaşi surse, Ministerul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că firma Naguma Medical Supply SRL, deținută de omul de afaceri Michael Topolinski, este câștigătorul licitației pentru măștile de protecţie, însă contractul nu fusese semnat.

Măștile urmau să ajungă la persoane vulnerabile, iar termenul de livrare era de şapte zile de la semnarea contractului. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) are în lucru acum această cerere, iar până când contestaţia nu va fi soluţionată, contractul nu va putea fi semnat.

Măştile, distribuite în şapte zile

Pe 24 iunie, Ministerul Sănătății anunța că a cumpărat 115 milioane de măști de protecţie pentru persoanele şi familiile defavorizate, acestea urmând să fie distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari.

"În urma finalizării achiziției, vor fi cumpărate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască", se arăta în documentul oficial al instituţiei conduse de Nelu Tătaru.

Măștile de protecție vor fi transportate direct la direcțiile de sănătate publică în termenul maxim de până la şapte zile și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar.

Fiecare persoană eligibilă va primi 50 măști de protecție, iar de acest sprijin vor beneficia 2.300.000 de persoane defavorizate.

 

×
Subiecte în articol: măşti
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close