Antena 3 CNN Actualitate Achiziţia autobuzelor electrice s-a blocat. Am putea pierde 300 de milioane de lei, banii europeni

Achiziţia autobuzelor electrice s-a blocat. Am putea pierde 300 de milioane de lei, banii europeni

Bucureștenii și-ar putea lua adio de la autobuzele electrice achiziționate cu bani europeni. Chiar dacă au reușit să atribuie contractul după patru încercări, acum totul s-a blocat în instanță. Câștigătoare a fost o firmă tucească, dar rezultatul a fost contestat de alte două companii tot din Turcia.

Achiziţia autobuzelor electrice s-a blocat. Am putea pierde 300 de milioane de lei, banii europeni
Sursa foto: Hepta| Minden Pictures / Minden Pictures
de Ştefan Petrică    |    Radu Tiliță    |    03 Apr 2023   •   14:08

Primăria Capitalei ar putea pierde finanțare în valoare de aproximativ 300 de milioane de lei.

Este vorba de bani europeni care erau atribuiți pentru achiziția de autobuze electrice. Acestea ar trebui să fie livrate începând cu luna decembrie 2023.

Dacă nu se va începe livrarea autobuzelor, finanțarea va fi pierdută și trebuie urmărită luna aceasta, în instanță, judecata pe această licitație, în contextul în care câștigătorii licitației au fost cei de la Karsan.

Ei au câștigat inițial licitația, dar mai apoi, alte două firme turcești au contestat rezultatul licitației şi au cerut Primăriei Capitalei în instanță, să reevalueze toate ofertele depuse.

Citeşte şi: Sute de copii din Bucureşti sunt privaţi de dreptul la sport | Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, acuzaţi de nepăsare 

Au fost puse 16 oferte, însă pe data de 12 aprilie ar trebui să aflăm dacă câștigătorii inițiali vor reuși să semneze contractul cu Primăria Capitalei și astfel să înceapă livrările.

Dacă această livrare nu va începe până în decembrie 2023, suma de peste 300 de milioane de lei va fi pierdută.

 

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close