Antena 3 CNN Actualitate Adina Alberts face un apel către autorităţi în cazul testelor rapide COVID-19 de la privat: ''Rezultatele nu le trimitem nicăieri!''

Adina Alberts face un apel către autorităţi în cazul testelor rapide COVID-19 de la privat: ''Rezultatele nu le trimitem nicăieri!''

Medicul Adina Alberts a intervenit în direct prin telefon la Antena 3 unde a vorbit despre dificultăţile pe care le întâmpină clinicile private. Este vorba despre testele rapide pentru COVID-19 care nu sunt luate în calcul de autorități, iar rezultatele nu se raportează.

Adina Alberts face un apel către autorităţi în cazul testelor rapide COVID-19 de la privat: ''Rezultatele nu le trimitem nicăieri!''
Sursa foto: Dr. Adina Alberts/Facebook

de Iulia Gorgorin    |    30 Oct 2020   •   11:32

Adina Alberts deține o clinică privată în Capitală și face un apel către autorităţi şi spune că ar trebui să se ţină cont și de numărul de pacienți depistați cu COVID -19 în urma testelor făcute la clinicile private din toată țara.

''Am înaintat adrese, am dat mail-uri, atât la DSP cât şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Vreau să spun că Inspectoratul ISU ne-a răspuns foarte repede şi mi-a spus clar, că aceste rapide nu sunt raportate sau nu se iau în considerare.

Nu avem nicio platformă unde să le raportăm. Din păcate, cu aceste teste găsim foarte mulţi pacienţi infectaţi şi aceşti pacienţi nu sunt raportaţi nicăieri.

Rezultatele nu le trimitem nicăieri. Nu avem nicio platformă unde să le transmitem. Încerc să găsesc o soluţie!

Noi le-am evidenţiat în baza noastră de date. Suntem oricând gata să le transmitem autorităţilor, numai că nu există nicio posibitate. Nu am reuşit să desluşesc.

Adina Alberts spune că nici DSP-ul nu ştie unde ar trebui să se raporteze aceste teste

Probabil că nici DSP-ul nu ştie. Am luat legătura cu o doamnă doctor la DSP şi nici dânsa nu ştie să îmi spună unde să raportez aceste teste.

Sunt foarte multe cabinete medicale şi clinici private care am putea să facem treaba asta.

Cred că rata de infectare este mult mai mare decât cea vehiculată de autorități

Rezultatele vor fi schimbate semnificativ. Eu fac aproximativ 25-30 de teste pe zi şi am 2-3 cazuri pozitive!

Vă imaginaţi la nivel de ţară câte clinici şi cabinete medicale individuale, câte cabinete ale medicilor de familie ar putea să facă astfel de testare şi cât de mult s-ar putea mări gradul şi nivelul de testare al populaţiei utilizând aceste teste care sunt extrem de fiabile şi sunt foarte bune. Eu nu am avut niciun fel de test pozitiv la persoane care nu ar fi avut niciun fel de simptome.

Am avut clar testele pozitive care erau la persoanele cu simptome sugestive de infecţie cu COVID. Mai este o situaţie pe care vreau să o subliniez. O persoană pozitivă testată evident care are o familie acasă de regulă şi cu nişte copii, toată acea familie va fi 99% şi ea pozitivă'', a spus Adina Albers în exclusivitate la Antena 3.

Adina Alberts a făcut și o postare pe pagina sa de Facebook despre rezultatele testelor rapide Covid-19 care nu se raportează nicăieri și spune că este o ''mare lipsă de disciplină medicală''.

×
Subiecte în articol: rezultate coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close