Antena 3 CNN Actualitate Efecte secundare după vaccinul COVID. Dr. Marinescu ne spune ce să facem, în caz de durere

Efecte secundare după vaccinul COVID. Dr. Marinescu ne spune ce să facem, în caz de durere

Una dintre reacţiile adverse cea mai frecventă după vaccinarea împotriva coronavirusului este durerea la locul injectării, iar oamenii nu trebuie să se panicheze.

Efecte secundare după vaccinul COVID. Dr. Marinescu ne spune ce să facem, în caz de durere
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    08 Feb 2021   •   14:40

Durerea şi umflătura apărute după administrarea serului împotriva Sars CoV-2 fie trec de la sine, fie este nevoie să luăm un medicament, spune medicul Adrian Marinescu, potrivit romaniatv.net.

Dr. Adrian Marinescu: Oamenii nu trebuie să intre în panică

"Cea mai des întâlnită reacție adversă e la locul de injectare. Durere, roșeață, zona se umflă, dar aceste lucruri se rezolvă în 24 de ore de cele mai multe ori. 

Oamenii nu trebuie să intre în panică, e un lucru care se întâmplă destul de frecvent și impune probleme, se pot pune comprese reci cu un prosop curat, se poate lua un antiinflamator dacă durerea e intensă. 

Dr. Marinescu: Se poate lua un antiinflamator, dacă durerea e intensă

Oamenii trebuie să aibă răbdare pentru că, de obicei, lucrurile se rezolva foarte repede", a precizat dr. Adrian Marinescu.

Avertismentul dr. Ciuhodaru: "Există riscul să se ajungă la situația în care primii români vaccinați nu mai au imunitate"

În ce priveşte campania de vaccinare împotriva coronavirusului, medicul a explicat că dacă ritmul decurge lent, iar noi tulpini tot apar, există riscul să se ajungă în cele din urmă la situația în care primii români vaccinați nu mai au imunitate, potrivit b1.ro.

"Se vede clar că românii vor să se vaccineze, vedeți și numărul de înscrieri pe acea platformă, dar facem și aici o comparație – recomandările Comisiei Europene sunt ca până în martie să fie vaccinate 80% dintre persoanele cu risc, iar 70% din persoane să fie vaccinate până la începutul verii. 

Dacă mai țin eu minte bine, vara astronomică e pe 21 iunie, așa că este greu de crezut, mai ales că aici vorbim de o cursă contracronometru. 

Dacă nu facem acest lucru, cu noile tulpini, cu ceea ce se mai întâmplă, există riscul ca, până când ajungem să vaccinăm ceea ce ne-am propus, cei din decembrie-ianuarie, imunizați atunci, să nu mai aibă această imunitate și să ajungem să vaccinăm în buclă", a atras atenţia dr. Tudor Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: durere vaccin
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close