x close

Adrian Năstase va depune plângere la CEDO, după condamnarea din dosarul Zambaccian

de M.Z.    |    08 Ian 2014   •   09:53
Fostul premier Adrian Năstase va depune o nouă plângere la CEDO, de acestă dată în dosarul Zambaccian.
 
Avocatul fostului premier, Ioan Cazacu, este de părere că sentinţa dată în acest dosar este stranie, însă aşteaptă motivarea judecătorilor. 
 
Apărătorul mai spune că principala lui preocupare este să obţină eliberarea condiţionată a lui Năstase. 
 
Pedeapsa fostului premier Adrian Năstase ar putea fi scurtată odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare.

Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. 
 
Secţia de procurori a CSM a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară, în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, potrivit cărora Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu.

Declaraţiile premierului nu au rămas fără ecou. Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, marţi, pe Victor Ponta, spunând că susţine că prim-ministrul aduce prejudicii ţării prin declaraţiile sale referitoare la justiţe. 

Citiţi şi Cât va sta, de fapt, Adrian Năstase în puşcărie

Citeşte mai multe despre:

nastase condamnat Adrian Nastase
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati