Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu-Cercel: ”Persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

Adrian Streinu-Cercel: ”Persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”

Dr. Adrian Streinu Cercel, senator PSD, președintele Comisiei pentru Sănătate, vine cu o veste bună pentru persoanele neasigurate din România.

Adrian Streinu-Cercel: ”Persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    24 Noi 2022   •   12:29

"La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, și ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România, vor beneficia de aceleași acte medicale şi terapii ca cei asigurați. Dacă nu vom face așa, acești pacienți vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecții", a declarat Adrian Streinu-Cercel pentru DCNews.

Potrivit unui proiect de OUG anunțat de Ministerul Sănătății, românii care nu au asigurare de sănătate pot beneficia de o serie de servicii medicale de bază, parte din ele menite să depisteze timpuriu unele afecțiuni, dar și pentru degrevarea serviciilor medicale de urgență. 

”Acest proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii Sănătății, a Legii 95, asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare a Acordului de împrumut ratificat prin Legea 1/2021, acord de împrumut încheiat între România și Banca Mondială. 

Prin cadrul acestui proiect, ținta asumată este de 2 milioane de persoane neasigurate care vor beneficia de un pachet de servicii medicale extins, acordat la medicul de familie”, a declarat, pentru DC Medical, Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close