Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu Cercel şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase

Adrian Streinu Cercel şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase

Medicul Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Adrian Streinu Cercel şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Boli Infecţioase
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Dec 2020   •   11:40

Decizia vine în contextul în care Adrian Streinu Cercel ocupă în prezent un post de parlamentar în Senatul României din partea PSD, scrie Libertatea

Adrian Streinu Cercel a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie pe lista PSD București. Acesta a ocupat poziția a doua, după Gabriela Firea, pe lista senatorilor.

Adrian Streinu-Cercel este un medic și cercetător român, membru al Academiei de Științe Medicale, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și profesor universitar în cadrul Universității Carol Davila. A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982 și a început să lucreze în cadrul institutului de boli infecțioase din București după rezidențiat, în 1984.

Streinu-Cercel a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc, între 6 octombrie - 3 noiembrie 2009 și 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012. A fost declarat de două ori incompatibil de ANI, pentru pozițiile deținute în cadrul Guvernului și al UMF în paralel cu poziția de director de spital.

În timpul pandemiei de coronavirus din 2020 a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății între 6 aprilie și 23 aprilie, fiind demis în urma apariției în presă al unui plan de luptă împotriva epidemiei care prevedea carantinarea separată de familii a persoanelor de peste 65 de ani, scrie Wikipedia. 

×
Parteneri
Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul
x close