Antena 3 CNN Actualitate Adriean Videanu ar putea sta la închisoare următoarele 30 de zile. Astăzi primeşte verdictul

Adriean Videanu ar putea sta la închisoare următoarele 30 de zile. Astăzi primeşte verdictul

Adriean Videanu ar putea sta la închisoare următoarele 30 de zile. Astăzi primeşte verdictul
de O.P.    |    30 Ian 2015   •   05:43

Adriean Videanu a fost scos cu cătuşe la mâini după ce procurorii au decis reţinerea sa pentru 24 de ore. Astăzi, Videanu va fi dus în faţa unui magistrat care va hotărî dacă va sta în spatele gratiilor în următoarele 30 de zile.

Fostul lider PDL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, fosta şefa DIICOT. Procurorii spun că Bica a ridicat ilegal sechestrul pus pe acţiunile unei companii controlate de Adriean Videanu. 

În septembrie 2013, procurorii au cerut începerea urmăririi penale în cazul lui Adriean Videanu în dosarul Romgaz. Acuzaţiile erau de "complot si subminarea economiei nationale".

Procurorii îl acuzau că în calitate de ministru al economiei, din decembrie 2008 pana in septembrie 2010, a favorizat compania Interagro, deţinută de TAIE  magnatul PANA AICI Ioan Niculae. Societatea a obţinut preţuri preferenţiale de la compania de stat Romgaz prejudiciind statul, in mandatul lui Videanu, cu 11 milioane de euro.

Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe întreaga avere a lui Videanu. Este vorba despre o casă din Snagov,  3 apartamente din Capitală, un altul din Mamaia, -2 conturi bancare şi mai multe acţiuni la 3 societăţi comerciale, toate cu o valoare de 60 de milioane de euro. 

Instituţia condusă de Alina Bica a anulat însa decizia şi a instituit sechestru PARTIAL. Astfel, timp de 5 luni DIICOT-ul l-a lăsat pe Videanu să facă ce vrea cu averea lui.

În total, 40 de persoane sunt implicate în dosarul Romgaz, printre care şi Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei. Prejudiciul total în acest caz ajunge la 130 de milioane de euro


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close