Antena 3 CNN Actualitate Cea mai aglomerată zi la telegondola din Poiana Brașov. Oamenii au așteptat în medie 60 de minute

Cea mai aglomerată zi la telegondola din Poiana Brașov. Oamenii au așteptat în medie 60 de minute

Un număr record de turiști s-au așezat la coadă pentru a urca în masivul Postăvarul cu telegondola, marți, 2 februarie.

Cea mai aglomerată zi la telegondola din Poiana Brașov. Oamenii au așteptat în medie 60 de minute
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   14:00

Coada la îmbarcare a fost mai lungă ca niciodată. Aproximativ 2000 de oameni au stat la rând și chiar dacă se înainta relativ bine, tot pierdeai în medie 60 de minute.

Cauzele sunt legate de faptul că, pe de o parte în Europa nu se schiază, de cealaltă parte este vacanță și foarte mulți copii au venit cu părinții la munte sau în tabere de ski

Un copil venit cu părinții de la București, la schi, spune că stă toată săptămâna. Chiar dacă nu prea are răbadre, nu are ce face, stă la coadă pentru că îi place mult să schieze. În general, turiștii așezați la coadă sunt înarmați cu multă răbdare. Ei spun că vor face în medie 3 curse până sus în masivul Postăvarul pentru că pierd mult timp la rând.

Pe mai bine de jumătate din traseul spre telegondolă sunt montate garduri de protecție de către autorități. Jandarmii patrulează continuu și îi avertizează pe cei care s-au așezat la rând și își dau masca jos.

Se evită amenzile, însă marți jandarmii au dat o amendă de 500 de lei unui bărbat care a sfidat regulile și nu a purtat mască.

Nici în parcările din Poiană lucrurile nu stau prea bine, cea mai mare parcare din apropierea pârtiei este plină, șoferii dau ture pentru a găsi un loc.


 

×
Subiecte în articol: partie schi Poiana Brasov
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close