Antena 3 CNN Actualitate Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: ziarelive.ro
de M.Z.    |    09 Mai 2013   •   17:32
Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii într-un club din Giurgiu, în 2011, a fost condamnat joi la şapte ani de închisoare cu executare de Tribunalul Giurgiu.

Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, care în prezent este deţinut în Penitenciarul Giurgiu, a fost acuzat pentru loviri cauzatoare de moarte şi trei ani interzicerea unor drepturi. Sentinţa instanţei nu este definitivă, informează Mediafax.
 
De asemenea, Tribunalul Giurgiu l-a mai condamnat pe Tănăsoaia la un an şi opt luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta urmând să execute, dacă această condamnare rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea, de şapte ani de închisoare.
 
Instanţa a mai decis ca Ionuţ Tănăsoaia să rămână în arest, acesta fiind încarcerat din 10 octombrie 2011.
 
Totodată, instanţa a dispus ca lui Ionuţ Tănăsoaia să îi fie prelevate probe biologice, în vederea introducerii profilurilor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. 
 
Tribunalul Giurgiu a constatat că mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civilă în acest dosar. 
 
Dosarul în care Ionuţ Tănăsoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, în urma unei dispoziţii din septembrie 2012 a instanţei supreme, care a desfiinţat atunci decizia de condamnare la cinci ani de închisoare.
 
Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.
 
Hardy ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului. 





 
 

 

×
Subiecte în articol: Chauncey Hardy
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close