Antena 3 CNN Actualitate Al 11-lea caz de gripă porcină, confirmat în România

Al 11-lea caz de gripă porcină, confirmat în România

Al 11-lea caz de gripă porcină, confirmat în România
Sursa foto: Gripa
11 Iun 2009   •   10:53

Un nou caz de gripă porcină a fost confirmat, joi, în România. Virusul AH1N1 a fost depistat la un bărbat în vârstă de 48 de ani care a sosit pe 8 iunie din Canada.

Acesta s-a prezentat la Institutul Matei Balş după două zile, prezentând simptomele noii gripe. După efectuarea testelor de laborator, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului.

Acesta este cel de-al 11-lea caz de gripă porcină confirmat în România, după ce, miercuri, virusul a fost depistat la un băiat de 9 ani care a venit tot din Canada. Cele două persoane au sosit în România cu două curse diferite.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a bărbatului este una bună.

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ar putea anunţa, joi, după şedinţa de după-amiază, ridicarea nivelului de alertă pandemică la gradul 6, cel maxim.

Directorul adjunct al organizaţiei a declarat zilele trecute că Organizaţia este foarte aproape de momentul în care va declara prima pandemie de gripă, din ultimii 40 de ani.

Oficialii au subliniat că, înainte de acest lucru, se vor asigura că toate ţările sunt bine pregătite pentru a evita un val de panică.

Până în prezent, peste 27.000 de cazuri de gripă H1N1 au fost înregistrate în 74 de ţări. Dintre acestea, 141 au fost mortale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina România
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close