Antena 3 CNN Actualitate Alertă METEO. Un val de caniculă se va abate peste România. În ce zone sunt așteptate temperaturi de foc

Alertă METEO. Un val de caniculă se va abate peste România. În ce zone sunt așteptate temperaturi de foc

Meteorologii au prelungit, până în această seară, codurile de vreme rea pentru zonele în care inundaţiile fac prăpăd. Instabilitatea continuă şi în acest weekend, dar de săptămâna viitoare un val de caniculă se va abate peste România

Alertă METEO. Un val de caniculă se va abate peste România. În ce zone sunt așteptate temperaturi de foc
Sursa foto: Pixabay.com
26 Iun 2020   •   17:20

Vremea va fi caldã, local cãlduroasã sâmbătă dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi posibil vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu precãdere în zonele montane şi în regiunile nord-vestice şi nordice. Izolat se va semnala grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 22 de grade în nordul litoralului.

PROGNOZA METEO ANM pentru duminică, 28 iunie 2020

Vremea va deveni cãlduroasã în majoritatea regiunilor, iar mai ales la câmpie, pe arii restrânse disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi, îndeosebi în Câmpia de Vest. În nord-vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe spaţii mici vijelii şi grindinã.

Luna iulie 2020, o lună a extremelor meteorologice

Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO ANM pentru luni, 29 iunie 2020

Vremea se va menţine caldã, cu o dupã-amiazã cãlduroasã în majoritatea zonelor, în special în Câmpia Românã, Câmpia de Vest şi Lunca Dunãrii, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi; temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade. În nord-vestul şi centrul ţãrii, în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil chiar vijelii şi cãderi de grindinã.

Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitãţile de apã vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu probabilitate mai mare în est şi sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO ANM pentru marți, 30 iunie 2020

În jumãtatea de nord-vest a ţãrii, valorile termice vor marca o scãdere faţã de zilele precedente, în schimb în sud şi sud-est vremea va fi în continuare cãlduroasã, izolat canicularã dupã-amiaza, cu disconfort termic accentuat, astfel cã indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. În nord şi nord-est şi local în centru şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat vijelii şi grindinã. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitãţile de apã vor fi însemnate.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Vântul va avea intensificãri la munte şi local şi temporar şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.
 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close