Antena 3 CNN Actualitate Alertă de ninsori şi polei! Directorul ANM, precizări despre informarea meteorologică

Alertă de ninsori şi polei! Directorul ANM, precizări despre informarea meteorologică

După câteva zile neaşteptat de calde, iarna dă semne că se întoarce. Meteorologii au emis o informare de ninsori şi polei ce vizează în special partea de nord şi centrul Moldovei, precum şi zona montană aferentă. Directorul ANM, Elena Mateescu a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum va fi vremea în următoarele zile.

Alertă de ninsori şi polei! Directorul ANM, precizări despre informarea meteorologică
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    05 Feb 2021   •   20:48

''Într-adevăr, de astăzi de la ora 16, până duminică dimineaţa la ora 10:00 va fi o informare meteorologică ce vizează în special partea de nord şi centrul Moldovei, precum şi zona montană aferentă, acolo unde va ninge.

Vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă sau ploaie. Se va depune polei, dar în acelaşi timp şi ninsori moderate cantitativ care vor determina producerea unui strat nou de zăpadă şi cu cantităţi ce pot depăşi la nivel local 10-15 l/mp. În această parte a țării vorbim de un proces de răcire, încât vorbim de temperaturi maxime care vor fi negative. Se vor situa sub ceea ce ar fi normal penru această perioadă din calendar. Vor fi și intensificări ale vântului care vor înregistra la rafală, viteze de peste 80-90 km/h în special în zona Carpaților Meridionali, mai ales duminică și în cursul nopții de duminică spre luni.

Cât privește restul țării, mai ales partea de sud și sud-vest, chiar vestul țării, vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Maximele în următoarele zile vor depăși în aceste zone 16-17 grade Celsius, inclusiv în Capitală vorbim de valori maxime de 9-10 grade Celsius, iar începutul săptămânii viitoare chiar 13-14 grade Celsius. Așadar, amplitudini termice la nivel regional semnificative, dacă luăm în considerare zona de nord, nord-vest a țării, mai ales Moldova, așa acum am precizat, acolo unde vorbim de temperaturi maxime negative, spre -1 grad, chiar 0 grade în nordul Moldovei și nu în ultimul rând chiar și valorile minime, mai coborâte, spre -6, -7 grade Celsius'', a spus Elenea Mateescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: ninsori polei meteo vremea Elena Mateescu
Parteneri
Ea este fetiţa omorâtă şi ascunsă într-o canapea, în Bucureşti
x close