Antena 3 CNN Actualitate Două alerte de vreme rea, în România. Plouă abundent pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi

Două alerte de vreme rea, în România. Plouă abundent pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi

Plouă abundent, iar vântul suflă puternic pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi. Până la ora 14.00, două alerte de vreme rea sunt în vigoare în țară.

Două alerte de vreme rea, în România. Plouă abundent pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    16 Oct 2021   •   09:12

În multe zone din țară sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

Infotrafic recomandă creșterea distanței de siguranță între mașini, asigurarea corespunzătoare înaintea schimbării benzii sau a direcției și evitarea staționării în apropierea copacilor.

Totodată, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă șoferilor ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

Până la ora 14.00, două alerte de vreme rea sunt în vigoare în țară. Un Cod galben de ploi vizează Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură și anunță ploi pe arii extinse. În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45...55 km/h.

De asemenea, în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj este Cod portocaliu de ploi abundente.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close