Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre rata uriaşă de infectare cu COVID: ''Ar trebui să pună serios pe gânduri autorităţile de Sănătate Publică!''

Alexandru Rafila, despre rata uriaşă de infectare cu COVID: ''Ar trebui să pună serios pe gânduri autorităţile de Sănătate Publică!''

Doi din 10 români testaţi pentru COVID sunt pozitivi. Alexandru Rafila a vorbit despre rata de infectare uriaşă, care a depăşit 20%. Este record şi de internari la terapie intensiva, sunt 557 de pacienți în stare foarte gravă.

Alexandru Rafila, despre rata uriaşă de infectare cu COVID: ''Ar trebui să pună serios pe gânduri autorităţile de Sănătate Publică!''
Sursa foto: Alexandru Rafila/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    28 Sep 2020   •   15:55

''Raportarea de luni reflectă situaţia de duminică. Acest procent a fost mai mare pentru sunt mult mai puţine teste făcute la solicitare şi majoritatea testelor care sunt făcute sunt la persoanele simptomatice, sau cele care întrunesc criteriile de testare recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Dacă o să vă uitaţi aşa istoric, o să vedeţi că procentul de probe pozitive în timpul săptămânii e undeva la 5-6%, iar duminica e un procent mai mare. Am avut 10-12% cam în fiecare duminică din ultimele luni.

Ce pot să vă spus este că eu sunt foarte preocupat de acest procent care a crescut de la 10 la 20%, care fapt îmi arată faptul că circulaţia cu siguranţă e mai mare în comunitate'', a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Cred că e un procent care ar trebui să pună serios pe gânduri autorităţile de Sănătate Publică.

Secţiile de Terapie Intensivă încep să devină surpasolicitate în anumite regiuni unde avem mai multe cazuri. Chiar dacă pare o situaţie confortabilă, că sunt 557 de cazuri internate la ATI, la aproape 1000 de paturi disponibile, să ştiţi că nu este aşa'', a spus în exclusivitate la Antena 3, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 1.200 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, iar 30 de pacienți au murit în spitale.

×
Subiecte în articol: coronavirus

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close