Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica rămâne cu pedeapsa de patru ani cu executare! ICCJ i-a respins recursul în casație

Alina Bica rămâne cu pedeapsa de patru ani cu executare! ICCJ i-a respins recursul în casație

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica rămâne cu pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare primită în 2019 în dosarul în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender, după ce un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă i-a respins miercuri o cale extraordinară de atac - recursul în casaţie.

Alina Bica rămâne cu pedeapsa de patru ani cu executare! ICCJ i-a respins recursul în casație
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2021   •   17:20

"Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Alina Bica a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, fiind localizată iniţial în Costa Rica alături de Elena Udrea, după care a părăsit această ţară, în prezent fiind localizată în Italia, unde a cerut să nu fie extrădată în România.

Alina Bica, declarație-șoc în fața italienilor: Nu vreau să mă întorc în România, voi cere să execut aici în Italia

Alina Bica a fost prezentă, în luna iulie anul trecut, în fața instanței din Italia. Fosta șefă DIICOT, care e condamnată definitiv la patru ani de închisoare a declarat în fața anchetatorilor că nu va fugi din Italia, însă nu dorește să execute condamnarea în România.

"Nu am făcut lucruri ilegale și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia.

În România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare", le-ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform presei italiene.

Pe 27 noiembrie 2019, Alina Bica a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Conform DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

×
Subiecte în articol: Alina Bica recurs ICCJ
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close