Antena 3 CNN Actualitate Anchetă după dezvăluirile făcute de Antena 3. Toni Neacşu, audiat în dosarul eratei suspecte a CCR din 2012

Anchetă după dezvăluirile făcute de Antena 3. Toni Neacşu, audiat în dosarul eratei suspecte a CCR din 2012

Anchetă după dezvăluirile făcute de Antena 3. Toni Neacşu, audiat în dosarul eratei suspecte a CCR din 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2015   •   21:50

Procurorul general va cere o investigaţie ca să afle de ce a fost închis dosarul privind referendumul din 2012, care l-a scăpat pe Traian Băsescu de demitere. Dezvăluirea a fost făcută de Radu Tudor la emisiunea Sinteza Zilei.

Radu Tudor a afirmat că dosarul a fost redeschis prin decizia unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după dezvăluirile făcute de Antena 3 privind implicarea CSM în redactarea eratei date de Curtea Constituţională pentru salvarea lui Basescu în anul 2012.

Potrivit unor surse judiciare, procurorul general va dispune o investigaţie pentru a afla de ce a fost tărăgănat acest dosar şi apoi închis în 2013-2014, arată Radu Tudor pe blogul său.

Adrian Toni Neacşu va fi audiat marţi la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar ar putea fi audiat şi actualul membru CSM Horaţiu Dumbravă, care confirmă ce spune Toni Neacşu.

"Redeschiderea acestui dosar face în aşa fel încât afirmaţiile de la Sinteza Zilei ale lui Toni Neacşu să ducă la audierea acestuia în calitate de martor, de persoană care poate depune mărturie pentru aranjamentele necurate făcute de unii membri CSM pentru salvarea lui Traian Băsescu. (...) Procurorul general Tiberiu Niţu are în supraveghere directă acest dosar absolut spectaculos", a declarat Radu Tudor.

Potrivit lui Radu Tudor, cauza penală redeschisă şi aflată în atenţia directă a procurorului general Tiberiu Niţu ar putea aduce urmărirea penală a acelor şefi din CSM care l-au slujit pe Băsescu Traian.

Antena 3 a dezvăluit recent că fostul membru CSM Toni Neacşu are date concrete privind contribuţia unor membri CSM la redactarea dubioasei erate a CCR care l-a salvat pe Băsescu la referendumul din 2012.

Citiţi şi:

Dosarul "Erata CCR", din nou pe mâna procurorului care l-a închis

Toni Neacşu: Am spus din 2012 că CSM a făcut paşi greşiţi

Înalt magistrat: CSM, implicat în referendumul din 2012 pentru salvarea lui Traian Băsescu

Sinteza Zilei. Fost membru CSM: Consiliul a scris erata care l-a salvat pe Traian Băsescu 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close