Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la centrul de plasament din Iaşi, în cazul copilului bătut

Anchetă la centrul de plasament din Iaşi, în cazul copilului bătut

Anchetă la centrul de plasament din Iaşi, în cazul copilului bătut
29 Apr 2015   •   13:52

Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a început o anchetă la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iaşi. Asta după ce un copil cu deficienţe mintale ar fi fost bătut de o educatoare pentru că nu şi-a mai putut controla necesităţile fiziologice. Acesta a precizat că ancheta se desfăşoară în urma unui reportaj difuzat de un post de televiziune, intitulat "O educatoare de la un centru de plasament din Iaşi a bătut un băiat cu probleme psihice".

În reportaj se arăta că minorul, abandonat de mamă la vârsta de un an, are deficienţe mintale, tuberculoză osoasă şi o afecţiune din cauza căreia nu îşi poate controla reacţiile fiziologice, lucru care a înfuriat-o pe educatoare, care l-a lovit pe copil, acesta ajungând la cabinetul medical cu corpul plin de vânătăi, a precizat sursa citată. Investigaţia Avocatului Poporului se desfăşoară cu privire la posibila încălcare a articolelor 49, 22 şi 34 din Constituţie, privind protecţia copiilor şi a tinerilor, dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, copilul, elev în clasa a IV-a, ar fi fost bătut cu o coadă de mătură de către educatoarea sa, angajată în cadrul centrului, provocându-i băiatului mai multe vânătăi pe corp. Copilul are 14 ani şi suferă de tuberculoză osoasă şi deficienţe mintale, fiind internat în centrul de plasament din Iaşi de la vârsta de un an şi jumătate, când mama sa l-a abandonat în Spitalul de copii din Iaşi.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close