Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la un spital din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greşită a capului

Anchetă la un spital din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greşită a capului

Incidentul a avut loc la Spitalul Județean din Deva, acolo unde un neurochirurg a operat un pacient pe partea greșită a capului. Revoltate, rudele pacientului acuză cadrele medicale de malpraxis.

Anchetă la un spital din Deva, după ce un pacient a fost operat pe partea greşită a capului
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2021   •   16:30

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc în data de 5 noiembrie la Spitalul Județean din Deva. Mai exact, pacientul, în vârstă de 84 de ani, a ajuns pe masa de operaţie cu un hematom intracranian, pe partea dreaptă a capului.

Neurochirurgul a incizat, inițial, partea stângă a craniului și abia apoi a realizat intervenția asupra hematomului de pe partea opusă, confirmă reprezentanții spitalului din Deva, citați de zhd.ro

După operaţie, pacientul a rămas internat la Secția de Anestezie și terapie Intensivă. Potrivit reprezentanților unității medicale, medicul și-ar fi justificat decizia primei intervenții pentru că pacientul avea și edem cerebral.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva a deschis o anchetă şi a depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru că medicul neurochirurg nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, în acest caz, concluziile vor fi trase după rezultatele expertizei medico-legală.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea!
x close