Antena 3 CNN Actualitate Angajații care primesc spor pentru că "stau prea mult pe scaun". Au șapte zile în plus de concediu

Angajații care primesc spor pentru că "stau prea mult pe scaun". Au șapte zile în plus de concediu

Angajații unei instituții de stat primesc spor pentru că petrec prea mult timp pe scaun.

de Laura Dinu    |    07 Iul 2023   •   06:00

Se întâmplă la Consiliul Județean Neamț, unde o parte dintre angajați beneficiază de șapte zile în plus de concediu, ca spor ”de boli hemoroidale”, pentru că, potrivit aleșilor locali "sunt expuși unor riscuri pentru că stau mult pe scaun".

Mai exact, este vorba despre angajații din trei centre de îngrijire coordonate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, cărora, prin intermediul hotărârii adoptate de către Consiliul Județean Neamț, le vor fi alocate șapte zile în plus la concediul de odihnă.

Aleșii locali au motivat Hotărârea făcând referire la expertiza medicală a locului de muncă, în care se arată că personalul format din șefi, funcționari, șoferi, îngrijitori, este expus unor „riscuri“, și asta din cauza faptului că petrece mult timp pe scaun, în fața monitorului sau la volan, astfel încât poate căpăta anumite afecțiuni medicale, inclusiv boli hemoroidale.

Președintele CJ Neamț, Ion Asaftei, a precizat că un astfel de spor este acordat, încă din 2019, angajaților de la centrele din Roman și Păstrăveni, iar zece zile celor de la Războieni, din 2022.

×
Subiecte în articol: spor zile concediu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close