Antena 3 CNN Actualitate Antena 3 prezintă sondajul bombă de dinainte de alegeri

Antena 3 prezintă sondajul bombă de dinainte de alegeri

Antena 3 prezintă sondajul bombă de dinainte de alegeri
02 Dec 2016   •   19:36

Dana Grecu şi Radu Tudor au prezentat în ediţia de vineri a emisiunii ''La ordinea zilei'' sondajul bombă de dinaintea alegerilor parlamentare. Datele sunt absolut explozive. Ele arată un raport de forţe care dacă se menţine, şi este foarte posibil să se menţină, pentru că mai sunt doar câteva zile până când votăm, aruncă în aer dorinţa preşedintelui Iohannis de a avea propriul guvern în frunte cu Dacian Cioloş.

E posibil ca şeful statului să aibă deja ceva informaţii în acest sens pentru că în ultima vreme pare destul de încordat: în timpul recepţiei de la Cotroceni de Ziua Naţională abia l-a băgat în seamă pe premier. Motiv pentru care Cioloş a ieşit să spună că are încredere că poate guverna România cu PNL şi USR - o mişcare de campanie în forţă a primului ministru.

Cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare au fost publicate datele ultimului sondaj coordonat de Avangarde prin sociologul Marius Pieleanu.

Potrivit acestuia, situația nu se mai poate schimba în mod radical. Iată cifrele prezentate în direct la Antena 3, în cadrul emisiunii ”La Ordinea Zilei”.

Dacă mâine ar avea loc alegerile parlamentare situația ar fi următoarea:

PSD - 43%  

PNL - 27%

USR - 8%

ALDE - 6%

PMP - 5%

UDMR - 5%

PRU - 3%

ANR - 1%

PRM - 1%

Alții - 1%

foto: captura Antena 3

Sondajul s-a desfășurat la nivel național cu o participare la vot de  41-44%, iar marja de eroare de plus/minus este de 3%.

În ceea ce privește notorietatea liderilor politici cifrele sunt următoarele:

foto: captura Antena 3

Liviu Dragnea - 43%

Călin Popescu Tăriceanu - 38%

Alina Gorghiu - 29%

Traian Băsescu - 27%

Nicușor Dan - 19%

Marian Munteanu - 17%

Bogdan Diaconu - 16%

Kelemen Hunor - 9%

''La Alina Gorghiu şi la Liviu Dragnea în mod evident partidele pe care le conduc tind să atingă scorul favorabilităţii pe care cei doi lideri o au. O uriaşă favorabilitate în raport cu scorul electoral al partidului pe care îl conduce o are Călin Popescu Tăriceanu. Şi Traian Băsescu se bucură de o favorabilitate relativ ridicată, e adevărat, şi cu un negativ îngrozitor de mare, dar care încă nu se vede în intenţia de vot a partidului respectiv'', a precizat sociologul Marius Pieleanu.

×
Parteneri
Mama fetiței de 12 ani găsită moartă sub canapea a fost eliberată
x close