Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, Reporter Special. Cum funcţionează justiţia pentru minori din România

Antena 3, Reporter Special. Cum funcţionează justiţia pentru minori din România

Antena 3, Reporter Special. Cum funcţionează justiţia pentru minori din România
23 Noi 2008   •   22:20

Antena 3 prezintă un reportaj despre cum sunt judecaţi şi reeducaţi copiii-infractori în România. Duminică seară, la Reporter Special, urmăriţi pe Antena 3 de la ora 22.05 un material despre justiţia pentru minori din ţara noastră. Justiţia pentru copii este la nivel de experiment, în România. Avem un singur tribunal, specializat pentru familie, şi minori în ţară, la Braşov, dar şi acesta funcţionează ca program-pilot. În fiecare an, sute de copii ajung după gratii. Dar asta nu e tot: statul român nu face nimic, pentru re-integrarea lor, şi mulţi dintre copiii infractori se reîntorc în puşcării, ca adulţi-delicvenţi.
403 copii sunt închişi acum în penitenciarele din România: doar jumătate în închisori pentru minori - căci există doar două. Alţi aproape 200 de copii îşi ispăşesc condamnările în închisori pentru adulţi. În total, 391 băieţi şi 12 fete, de soarta şi de viitorul cărora nu se ocupă nimeni.
"Reporter Special" este emisiunea care prezintă imaginea României reale, difuzând materiale inedite şi abordând subiecte mai puţin dezbătute de mass media.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close