Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut Ludovic Orban privind noi restricții! Ce îi așteaptă pe români de la 1 iulie?

Anunțul făcut Ludovic Orban privind noi restricții! Ce îi așteaptă pe români de la 1 iulie?

Autoritățile vorbesc din ce în ce mai mult de noi restricții în locul măsurilor de relaxare care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie. Asta în contextul în care numărul îmbolnăvirilor a explodat în ultima săptămână. Numai ieri s-au înregistrat 460 de noi cazuri de COVID 19, iar 10 români și-au pierdut viața. Premierul a anunțat că decizia de luare, sau nu, de noi măsuri restrictive va fi luată chiar în acest weekend.

Anunțul făcut Ludovic Orban privind noi restricții! Ce îi așteaptă pe români de la 1 iulie?
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   10:30

La 11 zile de la redeschiderea mall-urilor, sălilor de fitness și a piscinelor exterioare avem din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire de coronavirus. De altfel, România a depășit 5 cazuri la 1000 de locuitori, astfel încât ministrul Sănătății a declarat că, în loc de un val de măsuri de relaxare, am putea avea parte de noi restricții, restricții punctuale, așa cum a dat de înțeles acesta. 

Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie. Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri.”, a spus ministrul.

Soarta românilor va fi decisă în acest weekend

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban spunea că decizia va fi luată în acest weekend. 

Nu ne dorim să mai apelăm la nicio măsură restrictivă. Vom lua măsurile la care ne-am gandit cu o singură condiție. Să nu existe un număr foarte mare de infectări și să nu punem în pericol sănătatea oamenilor. Vom face o evaluare sâmbătă, duminică, și în funcție de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricții”, a declarat premierul Ludovic Orban. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban restricţii
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close