Antena 3 CNN Actualitate Apartamente vândute ilegal în Capitală! 40 de locuinţe ar fi fost vândute la prețuri cuprinse între 80.000 și 140.000 de euro

Apartamente vândute ilegal în Capitală! 40 de locuinţe ar fi fost vândute la prețuri cuprinse între 80.000 și 140.000 de euro

Apartamente ale Universităţii Titu Maiorescu, vândute pe sub mână de şefii de acolo. Este acuzaţia sub care s-au făcut percheziţii, inclusiv la Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 4. Vorbim de un prejudiciu de ordinul milioanelor de euro. S-ar fi vândut aproximativ 40 de apartamente, fiecare cu o valoare între 80 şi 150 de mii de euro

Apartamente vândute ilegal în Capitală! 40 de locuinţe ar fi fost vândute la prețuri cuprinse între 80.000 și 140.000 de euro
de Roxana Ciucă    |    16 Iun 2021   •   18:53

14 percheziiţii au făcut poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice la sediul universtitatii Titu Maiorescu, dar şi la Primăria capitalei şi Oficiul de Cadastru.

De asemenea, au descins şi la domiciliile unor persoane banuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu. În total, acestea ar fi vândut apartamente din cămine de pe bulevardul Şincai.

Ancheta vizează persoane cu funcții de conducere de la Universitatea Titu Maiorescu.

40 de locuinţe ar fi fost vândute la prețuri cuprinse între 80.000 și 140.000 de euro

"Prin activitatea infracţională derulată, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro)", afirmă Poliția Română.

Aproximativ 40 de apartamente ar fi fost vândute la prețuri cuprinse între 80.000 și 140.000 de euro, în funcție de dimensiuni.

Rectorul Universităţii Titu Maiorescu spune că bunurile şi terenurile aparţin Universitatii şi că toate actele sunt legale.

Rectorul Universităţii Titu Maiorescu: "Nu avem nicio legătură cu banul public"

Suntem universitate privată. Nu avem nicio legătură cu banul public. Sintem în plină activitate didactică. E un moment foarte prost, probabil cine a făcut chestia asta vrea să dea o lovitură de imagine unei universităţi private care e în topul universităţilor private din România", a declarat Daniel Cochior, rector Univeritatea Titu Maiorescu.

De asemenea, anchetatorii susţin că persoane cu putere de decizie din universitatea privată ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial. Contractele ar depasi suma de 24 de milioane de euro.

Universitatea a construit în 2010 un bloc pentru cămine, apoi a vândut apartamentele unor apropiați

Potrivit Poliției, "din anul 2010 şi până în prezent, persoane cu atribuţii de conducere din cadrul unei unităţi de învăţământ superior privat ar fi săvârşit acte materiale care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acţiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unităţii şi fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învăţământ şi o instituţie publică".

×
Subiecte în articol: apartamente Titu Maiorescu ilegal camine
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close