Antena 3 CNN Actualitate Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar. Decizia instanţei este definitivă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar. Decizia instanţei este definitivă

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar. Decizia instanţei este definitivă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Noi 2017   •   19:54

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, marţi, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu, în dosarul în care acesta este judecat pentru fraude cu fonduri europene.

Instanţa supremă a respins contestaţia DNA şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Constanţa din 31 octombrie, prin care a fost ridicat controlul judiciar pentru ierarh.

`Vreau să fiu luat în seamă la egalitate cu ceilalţi inculpaţi din dosar. S-a spus că, având funcţie, aş putea avea un ascendent. Sunt pedepsit pentru funcţie? Am înţeles că trebuie menţinut controlul până la audieri, au fost audiaţi ceilalţi, au spus tot ce aveau de spus, nu mai înţeleg de ce să fiu menţinut sub control judiciar. Eu am cursuri în fiecare zi şi trebuie să le întrerup să merg la semnătură. Nu am cârtit, înţeleg că trebuie să mă supun legilor, aşa cum sunt orânduite. Vă rog să mă eliberaţi de această povară, nu doar eu o suport, ci şi cei care trebuie să primească o învăţătură de la mine¬, a spus arhiepiscopul în sala de judecată.

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 2010 - 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Tomisului, împreună cu alţi cinci inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), pentru a primi fonduri europene.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close