Antena 3 CNN Actualitate ARO, dispariția unui brand de țară. Perla industriei auto din România a fost vândută la prețul unui apartament

ARO, dispariția unui brand de țară. Perla industriei auto din România a fost vândută la prețul unui apartament

ARO, dispariția unui brand de țară. Perla industriei auto din România a fost vândută la prețul unui apartament
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Feb 2016   •   23:00

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, o anchetă semnată de Bianca Nae și mai mulți jurnaliști Antena 3 legată de dispariția unui brand românesc uriaș: ARO.

Ancheta jurnalistică scoate la iveală situația în care se află acum celebra fabrică, care exporta în trecut peste 90% din producție și dădea locuri de muncă la 14.000 de români din regiune. Acum locul a ajuns o ruină.

În 1990, valoarea estimată a ARO era de peste 50.000.000 de dolari. Cu toate acestea, ea a ajuns să fie vândută în 2003 la prețul unui apartament. În 2006, ARO a intrat în faliment și a fost închisă.

Lupta pentru grupurilor mafiote pentru acest colos industrial a lăsat în urmă o crimă neelucidată până acum. În 19 februarie 1998, sociologul Nicolae Stănoiu, șeful de personal la ARO SA a fost găsit mort în apartamentul său din Câmpulung Muscel. Presa vremii scria că Stănoiu era un om respectat de colegii lui, însă că devenise incomod pentru mai marii șefi de la uzină din cauză că se opunea privatizării.

Deși inițial nu s-a ridicat problema unei crime, expertize ulterioare au arătat că bărbatul a fost ucis prin strangulare.







×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close